Portugal
Portugal is het meest westelijk deel van het Iberisch schiereiland, of simpel gezegd, de westelijke buurman van Spanje. Sinds de afsplitsing van Spanje, in de vroege middeleeuwen heeft dit land, ingesloten tussen oceaan en bergen, zich ontpopt tot een land met vele gezichten en een heel eigen traditie. Op wijngebied uit zich dat onder andere door het gebruik van veel inheemse druivenrassen.
Dat de Portugezen lekkere wijn maken, moge blijken uit het feit, dat maar 10 % van de totale opbrengst geëxporteerd wordt! Maar steeds meer mensen buiten Portugal ontdekken de kwaliteit ook…


Bij ons kunt u ontdekken, welke dranken de Portugezen van hun druiven maken. Dat zijn niet alleen wijnen, maar ook Port, Likeuren, Espumante (méthode champagnoise) en een distillaat: Aguardente. Dit “vurig water” is te vergelijken met een jaren oude cognac.
Van verfrissende ‘Vinho Verde’ tot heerlijke Licor Beirão, van zomerse rosé tot een stevige of zachte Alentejaanse wijn. Bij ons vindt u wat u zoekt, voor uzelf, eten, feest, of cadeau.


Proeverijen
Hoe deze dranken smaken kunt u zelf proberen op één van onze proeverijen, die wij ook op aanvraag (groepen vanaf 8 personen) organiseren. Van rood tot wit, van port tot specialiteiten, u vraagt, wij organiseren. Ook proeverijen met wijnen van verschillende jaargangen zijn mogelijk, al dan niet in combinatie met een maaltijd.

Nieuwsgierig geworden?
Kom een keer langs in de winkel, of stuur een email.

Graag tot ziens, of in Portugees: “até logo