Cave de Portugal

Actueel - Actueel - Actueel

 


 

 


Momenteeel in onze Kunst- & Cultuuretalage:

Marjorie Slooff

sun grafiek

woman on air

Buitenkant en binnenkant. Van mensen, dieren, een steen. Hoe dringen impressies door van buiten naar binnen en hoe is aan de buitenkant vastgelegd wat er binnenin gebeurt. De binnenkant, de ultieme drijfveren die leiden tot aktie, gedrag. Dat is waar ik graag naar kijk, vooral naar de manieren waarop die aktie, dat gedrag worden vormgegeven. De oeroude instinkten (vluchten, voortplanten, overleven) die de wezens op aarde zo sterk aansturen, en intu´tie fascineren mij en leiden tot intense vormen.

Mijn werk, meestal ruimtelijk en houtsnedes, laat vaak mengvormen zien van dierlijke en menselijke vormen maar ook planten en bomen krijgen een ziel in mijn laatste houtsnedes. De beelden ontstaan zoals ik kijk, ik snijdt, hak of pel de buitenlaag weg tot een zo intens mogelijke vorm is bereikt. De sterke uitdrukking ervan mag heel direct doordringen in de binnenwereld van de kijker en onbewuste reacties oproepen.

Experimenteren met materiaal is belangrijk, en leidt vaak tot ongebruikelijke en ontoegankelijke materiaal keuzes. Daardoor is het resultaat vaak vergankelijk en tijdelijk. Soms leg ik die vergankelijkheid vast, door de beelden om te zetten in brons, of in te gieten in bijvoorbeeld polyester. Voor mij gaat het om het spel met de vormen. Mijn laatste houtsnedes zijn gemaakt in Portugal, onder invloed van de intense natuur daar.

www.marjorieslooff.nl

 


 

Onze narcissen hebben weer tomeloze energie !

 U vindt de wijnwinkel van Cave de Portugal op:

 

Hengstdalseweg 118
6523 EP Nijmegen Oost

Openingstijden winkel:
woensdag t/m vrijdag: 12 -18 uur
zaterdag: 12 -17 uur.

 Terug naar hoofdpagina